• гр. Стара Загора, кв. Индустриален, ул. Промишлена №19

Плодове и зеленчуци

Елеватори, трасини, калибратори, миячни машини, машини за печене и други машини за обработка на плодове и зеленчуци

Изработени от неръждаема стомана. Транспортна лента от полиетилен (PE) или полипропилен (PP) тип “Про-Линк”. Лента -плътна или с отвори. Под елеватора може да се монтира неръждаем улей за отвеждане на вода и примеси. Подемни лопатки с височина от 25мм до 75мм. Височината им започва от 25мм и се увеличава през 25мм. В зависимост от приложението към тях може да се монтира душово устройство с различни размери. Задвижване с мотор редуктор или механичен вариатор за промяна на скоростта.

Калибратор за рапани

Калибратор за дребни, кръгли плодове и зеленчуци

  • Машина за белене на пипер

Машина за белене е предназначена за линии за печен белен пипер. След изпичане на пипера, той постъпва в белач –  барабанен. Състои се от цилиндрично сито от неръждаема мрежа. В центъра на ситото се подава вода. При обливането със силна струя вода и триене в мрежата на барабана люспите се отделят и преминават през ситото. Обелените чушки излизат в другия край на барабана и се подават за дообелване. Изработен изцяло от неръждаеми материали. Задвижване – мотор-вариатор, което позволява регулиране на скоростта на въртене на барабана.

  • Машина за печене на пипер

Машината е предназначена за печене на зелен, червен пипер и патладжан. Състои се от модули, които са различен брой в зависимост от желаната производителност. Нагряването се извършва с открити реотани, вградени в огнеупорни тухли. Пиперът се нанизва на шишове, които са заварени на метална лента. Лентата преминава през пещта. Скоростта и се регулира с честотен регулатор. От външна страна огнеупорната пещ е изолирана с минерална вата и неръждаема облицовка.

  • Лентова миячна машина

Лентовата миячна машина се използва за измиване на нежни плодове -ягоди и горски плодове. Състои се от следните основни групи:

  • транспортна система
  • душова система
  • неръждаема вана за улавяне и отвеждане на отработената вода

Транспортната система е полиетиленова (PE) перфорирана лента тип “Про-Линк”, за добро дрениране на водата. Страниците са изработени от неръждаема ламарина. Душовата система е оформена като камера и се монтира към парапетите на лентата. Водният регистър е изработен от неръждаеми тръби, на които са монтирани разпръсквателни дюзи. Отгоре камерата е затворена със сваляеми капаци, за по-лесно ревизиране. Изработена е изцяло от неръждаеми материали. Изработва се с дължина до 4000мм и широчина до 1000мм, в зависимост от заданието на клиента и желаната производителност.

  • Миячка елеватор
  • Вентилаторна миячна машина

Универсална миячна машина за устойчиви плодове и зеленчуци. Изработена от неръждаема стомана. Състои се от приемна накисваща вана, отвеждащ транспортьор с лопатки, душова система за изплакване, транспортна система от полиетилен (PE) или метална мрежа. Задвижването е с мотор редуктор. Странично е монтирана въздуходувка, която чрез дюзи монтирани във ваната под неръждаема наклонена скара създава барбутиране на въздуха. Допълнителното аериране на водата подобрява измиването на суровината и подпомага отвеждането й от накисващата вана.